Brewery International

Fatanläggningen – Byte av kolsyra

För att kunna servera ett perfekt öl är det viktigt att förstå de viktigaste delarna av fatölsanläggningen och kunna byta kolsyreflaska.

Kolsyra används som drivgas, men också för att hålla kvar den naturliga kolsyran som utvecklats under jäsningsprocessen vid bryggningen av ölet. Via en reduktionsventil och en slang, pressar kolsyran ölet ut ur fatet och vidare upp i tappningskranen.

För att slippa skumproblem, det viktigt att kolsyretryckets inställning står rätt i förhållande till öltypen och till temperaturen för ölfatets förvaras.

Om något problem uppstår, ta kontakt med vår serviceavdelning.

Byte av kolsyra:

Byttekullsyre1
1. Kontrollera trycket. När mätaren är nere på rött, då är det dags att byta flaska.

Byttekullsyre2
2. Stäng flaskan och skruva av ”hjulet” som sitter på toppen av behållaren.

Byttekullsyre3
3. Lossa manometern med en skiftnyckel.

Byttekullsyre4
4. Kontrollera att packningen sitter fast på  manometern.

Byttekullsyre5
5. Skruva på den nya flaskan. Fäst med skiftnyckeln.

Byttekullsyre6
6. Öppna flaskan genom att vrida på ”hjulet”. Kontrollera att mätaren på manometern stiger.

 

Nyhetsbrev




  • BMP Group

Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirit AS

Danmark

  • Premium Beer Import A/S