Brewery International

Fatanläggningen – Så fungerar den

För att kunna servera ett perfekt öl är det viktigt att förstå de viktigaste delarna av fatölsanläggningen. Man måste kunna byta kolsyreflaska, koppla till ett nytt fat, samt ha rutiner för rengöring av anläggningen.

Kolsyra används som drivgas, men också för att hålla kvar den naturliga kolsyran som utvecklats under jäsningsprocessen vid bryggningen av ölet. Via en reduktionsventil och en slang, pressar kolsyran ölet ut ur fatet och vidare upp i tappningskranen.

För att slippa skumproblem, det viktigt att kolsyretryckets inställning står rätt i förhållande till öltypen och i vilken temperaturen ölfatet förvaras.

Tänk på att öl är en färskvara och bör behandlas därefter. Fatölsanläggningen måste rengöras regelbundet och efterleva våra teknikers rekommendationer.

Tänk på att rengöra fatölskopplingen regelbundet. Sätt tappkranen i vatten och tvätta spillbrickan och tapptornet dagligen så att den också ser inbjudande ut för era gäster.

Om något problem uppstår, ta kontakt med vår serviceavdelning.

Läs om byte av fat

Läs om byte av kolsyra

Nyhetsbrev




  • BMP Group

Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirit AS

Danmark

  • Premium Beer Import A/S