Brewery International

Crabbie´s officiell dryckespartner till Svenskt Grand National

Grand National kommittén är glada över att kunna presentera en spännande nyhet inför årets stora tävlingsdag på Strömsholm, varumärket Crabbie´s blir från och med 2014 ”official partner”

För den som är insatt i hindersport klingar namnet Crabbie´s säkert bekant men vi tar historien från början…

 

Crabbie´s ägs av Halewood International Ltd och företagets grundare John Halewood ägde hästen Amberleigh House som i Ginger McCaines träning segrande i 2004 års upplaga av världens största steeplechase; Grand National på Aintree.

 

I slutet av förra årets slöts ett 3-årigt avtal mellan Aintree och Crabbie´s som omfattar huvudsponsorskap för den tre dagar långa Grand National festivalen samt namngivning av tre lopp; the Crabbie´s Fox Hunters Chase som rids på torsdagen, the Crabbie´s Topham Chase som rids på fredagen och naturligtvis huvudlöpningen the Crabbie´s Grand National på lördagen som i år för första gången kommer ha en samlad prissumma om hela 1 miljon GBP.

 

Sedan 2013 finns Crabbie´s även i Sverige med produkten Crabbie´s Ginger Beer och tack vare Andreas Jonsson på den svenska återförsäljaren Brewery International Sweden AB togs kontakter med Crabbie´s i England som genast nappade på idén om ett samarbete även här i Sverige kring Svenskt Grand National på Strömsholm.

 

– Det känns jättespännande och vi ser fram emot samarbetet säger Andreas Jonsson. Vår Sverigechef Madeleine Johnsson reser tillsammans med VD Helge Olsen till England idag fredag för att uppleva evenemanget på Aintree. Vi räknar med att båda kommer hem fyllda av upplevelser och inspiration.

 

Då tiden är knapp – endast knappt 10 veckor återstår till söndagen den 15 juni – hinner vi av förklarliga skäl inte med allt som vi skulle vilja göra utan satsar i år på aktiviteter kring själva evenemanget tillsammans med Crabbie´s.

 

Får vi sedan nöjet att hälsa engelska representanter från Crabbie´s och Halewood International välkomna till Strömsholm och Österängen, och de gillar vad de ser, hoppas vi kunna satsa fullt ut från och med nästa år.

 

Målsättningen är naturligtvis att det ska ridas Crabbie´s Grand National både på Aintree och Strömsholm framöver. Vi är ju redan ”vänbanor” och Svenskt Grand National är ju dessutom det enda, utav ett 30-40 tal andra ”Grand Nationals” i världen, som frågat om lov att få använda namnet!

 

Läs mer om the Crabbie´s Grand National på Aintree via länken här

 

https://www.svenskgalopp.se/artikel?cid=2.3594&article=1.366213&defaultMenuId=true

http://www.thecrabbiesgrandnational.co.uk

Nyhetsbrev

Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirit AS

Danmark

  • Premium Beer Import A/S