Ölguide
Servera ölet på ett professionellt och tilltalande sätt. Här finns information om hur du gör för att dina gäster ska få den perfekta ölupplevelsen.
Servera öl på ett professionellt och tilltalande sätt. Många serverar sina gäster den bästa maten som ser bra ut och de känner sig nöjda med att ha ett vinutbud som passar menyn. Dessvärre har många glömt att lägga till vilka ölsorter som är möjliga att välja mellan. Tänk på att olika ölsorter passar perfekt till många olika maträtter och det är många om skulle föredra en öl om urvalet presenteras på ett bra sätt.
Använd, om möjligt, rätt ölglas för de olika ölsorterna. Vi tillhandahåller glas för nästan alla våra ölsorter så att ölet kan presenteras på ett korrekt och bra sätt. Tänk på att aldrig använda ölglasen till annan dryck än öl. Säkerställ att diskmaskinen kan användas till glas och att inställningarna och doseringen av disk- och sköljmedel görs på ett riktigt sätt. Ett felaktigt använt glas påverkar skumkronan. Läs mer
Tappa upp ölet med glaset i lätt lutning för att mot slutet räta upp det för att få en perfekt skumkrona på ca 1,5 till 2 cm. Det hjälper också till att bevara ölets arom i glaset. Servera ölet med logon på glaset vänt mot gästen. Vi rekommenderar en serveringstemperatur på mellan 3 till 6 °C. Läs mer