Brewery International

Dryckestips från Livets Goda – Crabbie´s Ginger Beer

Livets Goda rekommenderar Crabbie´s Ginger Beer!!

http://www.livetsgoda.se/sida.asp?SidaID=34#.U4g_pyhhtB_

De senaste fem-sex åren har Crabbie´s Ginger Beer varit den mest framgångsrika lanseringen av alkoholdrycker i England. Detta i sig säger väl egentligen ingenting då engelsmännen som konsumenter ofta innehar VM-titeln i dålig smak beträffande alkoholhaltiga drycker. Vi menar, gin och tonic är ju nästan deras nationaldryck, men inte ens en sådan kan de servera eller inta korrekt för att verkligen få ut den maximala njutningen. Och beträffande vin så ska det vara billig, söt merlot… typ. Men här har de inte varit fel ute. Crabbie´s Ginger Beer är nämligen förföriskt god, om man nu det vill säga inte har något emot ingefära. Men å andra sidan; du behöver inte vara en stor älskare av ingefära för att uppskatta Crabbie´s, den är nämligen väldigt snyggt integrerad och ligger där mer som en elegant extrakrydda som ger den där lilla egna identiteten och karaktären, och allt har en ytterst fräsch hook – ingen sliskig sötma eller annat trams trycker på. Det är rent, gott, fräscht och väldigt uppfriskande, och avslutet är älskvärt långt, där ingefäran uppträder kameleont och tar formen av färsk röd chili.

Serveringstipset
Slå upp drycken iskall i ett hyfsat stort glas med is i.
Att slänga i en skiva lime eller citron är i sig ingen nödvändighet men ger en fin extrapiff på det hela. Då procenten endast ligger på 4 %, så är risken uppenbar att det går undan här.
Men, och nu kommer det fina i kråksången, trots sin uppenbarliga drickvänlighet så inbjuder Crabbie´s Ginger Beer även till fina stunder av lite mer återhållsamt, eller långsammare, intagande. Fin smuttmån också således.

Livets Goda: 90 p

Nyhetsbrev

Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirit AS

Danmark

  • Premium Beer Import A/S