Brewery International

Martin & Servera

Fusion mellan Martin och Servera.

Martin & Servera bjöd in till informationsmöte i Stockholm.

Drygt 750 personer var med när nya grossistjätten Martin & Servera presenterade planerna för framtiden, vi var några av dessa 750 inbjudna
– Sammangående var en nödvändighet för att vi finansiellt ska kunna fortsätta att driva verksamheten på ett långsiktigt sätt, säger vd:n Christer Lind.

Sedan den 1 januari ingår familjeföretagen Martin Olsson och Servera i samma koncern, Martin & Servera. Under en påkostad dag och inför 750 kunder, leverantörer och media presenterade vd:n Christer Lind planerna för det nya bolaget. Och han underströk att ett sammangående var en nödvändighet.
– Det är bra för oss, bra för kunderna och bra för marknaden. Vi ser många synnergieffekter; vi kommer att sänka kostnader, skapa bättre affärsvillkor och bli effektivare. Det ger oss en finansiell styrka som kan utveckla vår verksamhet, anställa fler och bli ännu proffsigare, säger Christer Lind.
Sammanslagning gör Martin & Servera till en gigant på marknaden, men vd Christer Lind anser inte att koncernen har någon dominant ställning:
– Marknaden handlar varor för 35 miljarder, det finns 1 000 grossister  och vi har en andel på 11 miljarder. En dominant, nej det tycker jag inte. Det tycker jag först när vi är över 20 miljarder.
// källa Restaurang Världen

Nyhetsbrev

Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirit AS

Danmark

  • Premium Beer Import A/S