Brewery International

Nu lanserar vi craftläsken Pop Art Soda och Hjortron Granat!

Nu lanserar vi läskens 2.0! Craft läsken från Pop Art Soda och Hjortron Granat bryggd hos Beer Studio i Umeå finns tillgänglig från och med den 1 mars och beställs genom vår order eller i kontakt med våra säljare som du hittar här. För att läsa mer om produkterna klickar du här.

”Vi är bara i början av en stundande läskrevolution!” säger Darren Packman – ölguru, ölbryggare och numera även läskbryggare.

Sortimentet av läsk består totalt av fyra produkter men kommer kompletteras med öl efter hand. Läskserien består av tre stycken produkter som går under varumärket Pop Art Soda innehållandes Arctic Blueberry, Lingon Cream och Loopy Lime & Ginger. I tillägg finns läsken Hjortron Granat som designats av den Umeåbaserade grafiska designern, läskkonnässören och mångsysslaren Marc Strömberg.

Inspirationen till Pop Art Craft Soda kommer från Beerstudios starka förankring i craft beer rörelsen och revolutionen som skett de senaste 10–15 åren. Men att brygga läsk var aldrig en självklarhet för Beer Studio. Det växte fram när de bryggde sin populära Loop Session Lager, en öl där det används en massa färsk limefrukt. ”Vi hade alla dessa limefrukter kvar och jag tänkte, vad kan vi göra med dem? Så vi pressade ur saften och skapade bryggeriets första läsk, Loopy Lime och Ginger, som även innehåller Citra humle från USA som ger läsken en subtil hint av frisk tropisk frukt. Att använda ingredienser från craft beer världen var något vi aldrig gjort tidigare men efter att vi smakade det första gången vi visste att vi hade skapat något fantastiskt” – säger Oscar Brändström, VD och bryggare på Beer Studio.

”Läsk har i Sverige har blivit en dryck som domineras av en handfull monolitiska märken och vi tror att vi kan erbjuda människor något annorlunda genom att ta fram läsk som är roliga, kreativa och individuella. Craft läsk med andra ord!” – säger Darren Packman.

Vill du läsa mer om nyheten kan du besöka vårt pressrum här!

Nyhetsbrev

Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirit AS

Danmark

  • Premium Beer Import A/S